On-line - Prawidłowe bilansowanie diet z ograniczeniem lub wykluczeniem produktów odzwierzęcych

Opłaty: 199 zł Okres nauki: 6h

On-line - Prawidłowe bilansowanie diet z ograniczeniem lub wykluczeniem produktów odzwierzęcych

Podczas szkolenia dowiesz się jakie są oficjalne zalecenia organizacji naukowych, jak bezpiecznie eliminować mięso i produkty odzwierzęce dostarczając jednocześnie wszystkich potrzebnych składników odżywczych w różnych grupach populacji.

Dla kogo? 
Szkolenie skierowane jest do wegan, wegetarian oraz osób zainteresowanych ograniczeniem produktów odzwierzęcych w diecie w zdrowy sposób. Kurs jest również doskonałym narzędziem rozwoju dla dietetyków chcących poszerzyć swoje kompetencje w zakresie współpracy z pacjentami na dietach roślinnych.

Plan szkolenia:
I Moduł (3h) 

•    Podział diet ze względu na eliminowane grupy produkty
•    Oficjalne stanowiska organizacji naukowych na temat diet roślinnych
•    Korzyści i zagrożenia wynikające z ograniczenia produktów odzwierzęcych
•    Co z tym białkiem?
•    Inne ważne składniki odżywcze na diecie roślinnej – jak bilansować je w żywieniu?
•    Zasady dotyczące suplementacji

II Moduł (3h) 

•    Czy każdy może wykluczyć mięso i produkty odzwierzęce z diety?
•    Dieta roślinna u dzieci i młodzieży
•    Dieta roślinna u kobiet w ciąży i okresie laktacji
•    Dieta roślinna u osób aktywnych fizycznie

Korzyści:

  • Zdobędziesz wiedzę na temat prawidłowego bilansowania diet roślinnych w praktyce.
  • Poznasz zalety ograniczania produktów odzwierzęcych, ale dowiesz się również jakie wiążą się z tym zagrożenia i jak ich uniknąć.
  • Dowiesz się jak bezpiecznie wprowadzić żywienie oparte na produktach roślinnych u dzieci, kobiet w ciąży i okresie laktacji oraz osób aktywnych fizycznie.
  • Nauczysz się jak dostosować zalecenia indywidualnie do preferencji pacjenta i jak dobrać właściwą suplementację.
  • Będziesz mieć możliwość dyskusji i zadawania pytań na interesujące Cię tematy.

Co po szkoleniu?
Uczestnicy będą mogli stosować zdobytą wiedzę dbając o swoje zdrowie i odżywianie. Jeśli pracują już w branży związanej z żywieniem mogą wykorzystać ją w swojej pracy, a jeśli dopiero planują podjąć pracę dietetyka, będą mogli po szkoleniu kontynuować kształcenie wyposażeni w nowe narzędzia i umiejętności. 

Termin: 4, 5 lutego 2025, godz. 17:00 - 20:00

Czas trwania szkolenia: 6 godzin

Cena: 199zł

Dla słuchaczy Szkół Cosinus 10% zniżki

Zapisy i informacje na oosir@cosinus.pl oraz pod telefonem 797 995 486.

Dopełnieniem zapisu jest wpłata kwoty należnej za kurs na konto o numerze:
17 1240 3116 1111 0011 3006 9404 Bank Pekao

w tytule przelewu należy podać Imię i Nazwisko uczestnika oraz nazwę kursu.

Potwierdzenie przelewu należy przesłać na adres e-mail: oosir@cosinus.pl

Podczas szkolenia dowiesz się jakie są oficjalne zalecenia organizacji naukowych, jak bezpiecznie eliminować mięso i produkty odzwierzęce dostarczając jednocześnie wszystkich potrzebnych składników odżywczych w różnych grupach populacji.

Dla kogo? 
Szkolenie skierowane jest do wegan, wegetarian oraz osób zainteresowanych ograniczeniem produktów odzwierzęcych w diecie w zdrowy sposób. Kurs jest również doskonałym narzędziem rozwoju dla dietetyków chcących poszerzyć swoje kompetencje w zakresie współpracy z pacjentami na dietach roślinnych.

Plan szkolenia:
I Moduł (3h) 

•    Podział diet ze względu na eliminowane grupy produkty
•    Oficjalne stanowiska organizacji naukowych na temat diet roślinnych
•    Korzyści i zagrożenia wynikające z ograniczenia produktów odzwierzęcych
•    Co z tym białkiem?
•    Inne ważne składniki odżywcze na diecie roślinnej – jak bilansować je w żywieniu?
•    Zasady dotyczące suplementacji

II Moduł (3h) 

•    Czy każdy może wykluczyć mięso i produkty odzwierzęce z diety?
•    Dieta roślinna u dzieci i młodzieży
•    Dieta roślinna u kobiet w ciąży i okresie laktacji
•    Dieta roślinna u osób aktywnych fizycznie

Korzyści:

  • Zdobędziesz wiedzę na temat prawidłowego bilansowania diet roślinnych w praktyce.
  • Poznasz zalety ograniczania produktów odzwierzęcych, ale dowiesz się również jakie wiążą się z tym zagrożenia i jak ich uniknąć.
  • Dowiesz się jak bezpiecznie wprowadzić żywienie oparte na produktach roślinnych u dzieci, kobiet w ciąży i okresie laktacji oraz osób aktywnych fizycznie.
  • Nauczysz się jak dostosować zalecenia indywidualnie do preferencji pacjenta i jak dobrać właściwą suplementację.
  • Będziesz mieć możliwość dyskusji i zadawania pytań na interesujące Cię tematy.

Co po szkoleniu?
Uczestnicy będą mogli stosować zdobytą wiedzę dbając o swoje zdrowie i odżywianie. Jeśli pracują już w branży związanej z żywieniem mogą wykorzystać ją w swojej pracy, a jeśli dopiero planują podjąć pracę dietetyka, będą mogli po szkoleniu kontynuować kształcenie wyposażeni w nowe narzędzia i umiejętności. 

Termin: 4, 5 lutego 2025, godz. 17:00 - 20:00

Czas trwania szkolenia: 6 godzin

Cena: 199zł

Dla słuchaczy Szkół Cosinus 10% zniżki

Zapisy i informacje na oosir@cosinus.pl oraz pod telefonem 797 995 486.

Dopełnieniem zapisu jest wpłata kwoty należnej za kurs na konto o numerze:
17 1240 3116 1111 0011 3006 9404 Bank Pekao

w tytule przelewu należy podać Imię i Nazwisko uczestnika oraz nazwę kursu.

Potwierdzenie przelewu należy przesłać na adres e-mail: oosir@cosinus.pl

Szkolenia on-line - Zapisy i informacje

Tel. 797 995 486,
oosir@cosinus.pl

Zapisz się na kurs on-line!

Zostaw swoje dane, oddzwonimy i odpowiemy na Twoje pytania.