On-line - Prawidłowe bilansowanie diet z ograniczeniem lub wykluczeniem produktów odzwierzęcych
Podczas szkolenia dowiesz się jakie są oficjalne zalecenia organizacji naukowych, jak bezpiecznie eliminować mięso i produkty odzwierzęce dostarczając jednocześnie wszystkich potrzebnych składników odżywczych w różnych grupach populacji.
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest do wegan, wegetarian oraz osób zainteresowanych ograniczeniem produktów odzwierzęcych w diecie w zdrowy sposób. Kurs jest również doskonałym narzędziem rozwoju dla dietetyków chcących poszerzyć swoje kompetencje w zakresie współpracy z pacjentami na dietach roślinnych.
Plan szkolenia:
I Moduł (3h)
• Podział diet ze względu na eliminowane grupy produkty
• Oficjalne stanowiska organizacji naukowych na temat diet roślinnych
• Korzyści i zagrożenia wynikające z ograniczenia produktów odzwierzęcych
• Co z tym białkiem?
• Inne ważne składniki odżywcze na diecie roślinnej – jak bilansować je w żywieniu?
• Zasady dotyczące suplementacji
II Moduł (3h)
• Czy każdy może wykluczyć mięso i produkty odzwierzęce z diety?
• Dieta roślinna u dzieci i młodzieży
• Dieta roślinna u kobiet w ciąży i okresie laktacji
• Dieta roślinna u osób aktywnych fizycznie
Korzyści:
- Zdobędziesz wiedzę na temat prawidłowego bilansowania diet roślinnych w praktyce.
- Poznasz zalety ograniczania produktów odzwierzęcych, ale dowiesz się również jakie wiążą się z tym zagrożenia i jak ich uniknąć.
- Dowiesz się jak bezpiecznie wprowadzić żywienie oparte na produktach roślinnych u dzieci, kobiet w ciąży i okresie laktacji oraz osób aktywnych fizycznie.
- Nauczysz się jak dostosować zalecenia indywidualnie do preferencji pacjenta i jak dobrać właściwą suplementację.
- Będziesz mieć możliwość dyskusji i zadawania pytań na interesujące Cię tematy.
Co po szkoleniu?
Uczestnicy będą mogli stosować zdobytą wiedzę dbając o swoje zdrowie i odżywianie. Jeśli pracują już w branży związanej z żywieniem mogą wykorzystać ją w swojej pracy, a jeśli dopiero planują podjąć pracę dietetyka, będą mogli po szkoleniu kontynuować kształcenie wyposażeni w nowe narzędzia i umiejętności.
Termin: 4, 5 lutego 2025, godz. 17:00 - 20:00
Czas trwania szkolenia: 6 godzin
Cena: 199zł
Dla słuchaczy Szkół Cosinus 10% zniżki
Zapisy i informacje na oosir@cosinus.pl oraz pod telefonem 797 995 486.
Dopełnieniem zapisu jest wpłata kwoty należnej za kurs na konto o numerze:
17 1240 3116 1111 0011 3006 9404 Bank Pekao
w tytule przelewu należy podać Imię i Nazwisko uczestnika oraz nazwę kursu.
Potwierdzenie przelewu należy przesłać na adres e-mail: oosir@cosinus.pl
Podczas szkolenia dowiesz się jakie są oficjalne zalecenia organizacji naukowych, jak bezpiecznie eliminować mięso i produkty odzwierzęce dostarczając jednocześnie wszystkich potrzebnych składników odżywczych w różnych grupach populacji.
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest do wegan, wegetarian oraz osób zainteresowanych ograniczeniem produktów odzwierzęcych w diecie w zdrowy sposób. Kurs jest również doskonałym narzędziem rozwoju dla dietetyków chcących poszerzyć swoje kompetencje w zakresie współpracy z pacjentami na dietach roślinnych.
Plan szkolenia:
I Moduł (3h)
• Podział diet ze względu na eliminowane grupy produkty
• Oficjalne stanowiska organizacji naukowych na temat diet roślinnych
• Korzyści i zagrożenia wynikające z ograniczenia produktów odzwierzęcych
• Co z tym białkiem?
• Inne ważne składniki odżywcze na diecie roślinnej – jak bilansować je w żywieniu?
• Zasady dotyczące suplementacji
II Moduł (3h)
• Czy każdy może wykluczyć mięso i produkty odzwierzęce z diety?
• Dieta roślinna u dzieci i młodzieży
• Dieta roślinna u kobiet w ciąży i okresie laktacji
• Dieta roślinna u osób aktywnych fizycznie
Korzyści:
- Zdobędziesz wiedzę na temat prawidłowego bilansowania diet roślinnych w praktyce.
- Poznasz zalety ograniczania produktów odzwierzęcych, ale dowiesz się również jakie wiążą się z tym zagrożenia i jak ich uniknąć.
- Dowiesz się jak bezpiecznie wprowadzić żywienie oparte na produktach roślinnych u dzieci, kobiet w ciąży i okresie laktacji oraz osób aktywnych fizycznie.
- Nauczysz się jak dostosować zalecenia indywidualnie do preferencji pacjenta i jak dobrać właściwą suplementację.
- Będziesz mieć możliwość dyskusji i zadawania pytań na interesujące Cię tematy.
Co po szkoleniu?
Uczestnicy będą mogli stosować zdobytą wiedzę dbając o swoje zdrowie i odżywianie. Jeśli pracują już w branży związanej z żywieniem mogą wykorzystać ją w swojej pracy, a jeśli dopiero planują podjąć pracę dietetyka, będą mogli po szkoleniu kontynuować kształcenie wyposażeni w nowe narzędzia i umiejętności.
Termin: 4, 5 lutego 2025, godz. 17:00 - 20:00
Czas trwania szkolenia: 6 godzin
Cena: 199zł
Dla słuchaczy Szkół Cosinus 10% zniżki
Zapisy i informacje na oosir@cosinus.pl oraz pod telefonem 797 995 486.
Dopełnieniem zapisu jest wpłata kwoty należnej za kurs na konto o numerze:
17 1240 3116 1111 0011 3006 9404 Bank Pekao
w tytule przelewu należy podać Imię i Nazwisko uczestnika oraz nazwę kursu.
Potwierdzenie przelewu należy przesłać na adres e-mail: oosir@cosinus.pl